@2017 ARVA LIMITED www.arva.hk

Wenzhou Times Centre – Jade Crescent by the River

1/1

Site Title

Year of Design: 2016Status: IdeaGFA : 96,000sq.m

 

Wenzhou Time Centre is a super-highrise residential development with residential apartments, home offices and loft apartments. The site is right on the river bank of Au Jiang, with extensive views to the river and the mountain range beyond. The design fuses urbanism, natural landscape and architecture into an entity. The concept embraces 4 themes:

Crescent by the River
A porous crescent defines the intersection of the city and the river, creating a pause and a place in the otherwise banal linear urban landscape of self-centre individual tower along the river front. The crescent is facing the river to the north with the lower floors swing open and extend to the south bisecting the site into spacious inner garden to the south and a courtyard linking to the local park to the east. The garden is slightly raise from the road creating an open terrace overlooking the park and the river with a new perspective for the residents, and yet providing a certain degree of privacy and sense of security without fence wall. The grand opening of the crescent opens up like a gate to the city and allows light, view and ventilation into the garden terrace.

Green Jade on the Axis
The riverside elevation of the crescent is fully animated with double storey windows for the living areas, openable glass louvre for the conservatories and intimate windows for the bedrooms. The various degree of transparency and translucency reflect and refract light almost like a piece of jade stone. To the south side, plantings on the balconies, entry patio, decks and the vertical green wall create a full palate of different shades of green changing with the seasons. The southern façade intercept the city green axis from the national park to the south across the city to the river in a traditional manner ie compartmentation rather than thoroughfare.

Villa in the Air
Apartment units are carefully designed similar to villa on ground with dedicated lift for each unit; double height entry patio (forecourt) and living rooms, bedrooms on second floor… so that every apartment will have both aspect and prospect to the south and to the north with uninterrupted views. Cross ventilation and crossover section (double volume space alternate with the single height areas) of the building ensure maximum environmental comfort and privacy.

Green at Heart
Physically and metaphysically, the scheme embraces green architecture. The crescent, the terrace and the courtyard provide an interactive spaces for the city and the residents. The decks, patio and balconies are integrated with the apartment units for individuals and their family. Passive environmental design is the core of the scheme. Sunlight, ventilation, orientation, stepped building height from south to north, noise mitigation, shading devices, green roof and photovoltaic panels are integral parts of the building. It is a sustainable and healthy home for the 21st century.

Unique urban composition, recognizable skyline, diverse spatial organization, uninterrupted landscape experience and pragmatic sustainable features attempt to give true identity to the otherwise yet another super-highrise in a historical city.

Residential Project at NanSha

1/1

Year of Design: 2015Status: BuildGFA : 149,668sq.m

The project is next to the City Hall of Nansha with apartment, serviced apartment and commercial facilities. Phase 1 comprises of serviced apartment, office and local shops on the ground floor. A vertical expression is adopted with the inspiration coming from modern paintings as well as merchandized bar code: vertical colour strips at different density are set on a shifting grid. Louvre, openable windows, vision windows and spandrel windows are organized into an abstract 3 dimensional pattern. The staggered corner on the upper floors add to the dynamism of the composition. The near monotone of the façade is enlivened by the purple dash at the recessed corner.

The phase 2 apartment tower modifies the linear composition into a planar expression, organizing the windows, bay windows and balconies of the façade. Slightly different tone of white, grey and lime stone colours become overlapping planes, giving a warmer feeling befitting for a home.

南沙疊翠峰三期

Year of Design: 2016Status: DesignGFA : 82,000sq.m 隨著南沙疊翠峰二期的順利開發,三期將增加産品的多樣性,提供兩款Design和戶型不同的聯排別墅及不同的高層住宅。高層住宅延續二期的風格和主題。別墅則承接南沙新區的現代主義精神,及嶺南海濱亞熱帶的氣侯環境,南北通透,善用遮陽格柵,室內外空間以全扇推拉門分隔,客廳空間通過風雨廊與花園結合為一。
1/1

Year of Design: 2016Status: DesignGFA : 82,000sq.m

隨著南沙疊翠峰二期的順利開發,三期將增加産品的多樣性,提供兩款Design和戶型不同的聯排別墅及不同的高層住宅。高層住宅延續二期的風格和主題。別墅則承接南沙新區的現代主義精神,及嶺南海濱亞熱帶的氣侯環境,南北通透,善用遮陽格柵,室內外空間以全扇推拉門分隔,客廳空間通過風雨廊與花園結合為一。

佛山瀧景高層住宅

1/1

Year of Design: 2016Status: DesignGFA : 225,000 sq.m

佛山瀧景項目是一大型新市鎮開發項目,由十多個地塊組成,其中8號及10號地塊為中期開發。前期的住宅己Build及銷售中。此兩地塊共有塔樓18幢,由24至33層不等,總建築面積約為225,000sq.m。

塔樓Design趨向標準化,18幢樓只有三種原型,套內面積由70至120sq.m不等,滿足社會上大眾的住房需求。帷Design上精心安排,戶戶朝南而建,立面清雅宜人,層次豐富。18幢塔樓分成兩個較大組團,其一圍合成中央綠地,另一組則與社區結合,營造一條蜿蜒多變的步行街,提供約一萬sq.m的社區商業。另外配置幼兒園,開放式公園等,成為一個多元及多樣化的社區。

作為城市住宅的一種較稀有的型式,低層聯排住宅有其悠久的歷史及獨特之處,由一門一戶組織而成的社區。此項目由三種基本戶型組成,面積大小不一,惟樓高均是三層。Design上有三重考慮:一是加強每幢聯排住宅的獨立感;二是增加每排的多樣性,於盡端佈置特別戶型;三是通過材質和建築手法凝聚社區。

因應戶型平面組織的安排,立面上以曲弧線的手法將凹凸體塊連成一體。窗戶陽台屋突等等的必要元素,均精心處理,除採光、通風外亦加強每戶的隱私度。不同戶型和稍有分別的立面配搭,增加了小區的多樣性。於總體規劃上,安排了公園,小巷、庭院、入戶前院、私家花圍及下沉庭園等等由公到私的空間序列,豐富了小區的肌理和活動空間。

佛山瀧景高層住宅

1/1

Year of Design: 2016Status: DesignGFA : 215,000 sq.m

作為城市住宅的一種較稀有的型式,低層聯排住宅有其悠久的歷史及獨特之處,由一門一戶組織而成的社區。此項目由三種基本戶型組成,面積大小不一,惟樓高均是三層。Design上有三重考慮:一是加強每幢聯排住宅的獨立感;二是增加每排的多樣性,於盡端佈置特別戶型;三是通過材質和建築手法凝聚社區。

因應戶型平面組織的安排,立面上以曲弧線的手法將凹凸體塊連成一體。窗戶陽台屋突等等的必要元素,均精心處理,除採光、通風外亦加強每戶的隱私度。不同戶型和稍有分別的立面配搭,增加了小區的多樣性。於總體規劃上,安排了公園,小巷、庭院、入戶前院、私家花圍及下沉庭園等等由公到私的空間序列,豐富了小區的肌理和活動空間。